Monday, March 4, 2024

România nu mai are timp de proiecte mici

Intr-un discurs in fata sustinut la AmCham CEO Business Forum, in fața unor reprezentanti ai unor companii americane, Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a aratat a fi de parere ca dinamica economică și provocările de securitate sunt atât de mari incat este nevoie mai mult ca oricand ca Romaniasă arda etape și sa accelereza proiecte majore.

Pentru a se intampla aceste lucruri este nevoie de investitii, Romania are nevoie de corporatii mari cu experienta ca parteneri solizi si de incredere. 

Iar acestea nu se pot face doar pe vorbe. Este nevoie de garanții ferme și de predictibilitate si Romania este gata sa ofere o dublă garanție, atât fiscal-bugetară, cât și de ordin politic. 

  • Va oferi reglementări eficiente pentru facilitatea afacerilor,
  • Nu va mări taxele,
  • Nu se va abate cu niciun milimetru din coordonatele financiare stabilite cu Comisia Europeană în PNRR,
  • Nu va parasi vreo secundă traiectoria setată pentru aderarea la OCDE. 

Pana si decizia coalitiei privind comasarea si devanarea calendarului electoral este prezentata de premier drept o strategie care isi propune sa nu pericliteze atingerea dublului obiectiv național strategic propus

  • finalizarea PNRR și 
  • aderarea la OCDE

Aici, a adus-o bine din condei. Nici vorba de slujbele grase care s-au pus la cale de coalitia Ciu-Cio. Iar de companii puternice avem nievoie pentru ca mai sunt inca multe de vandut in tara asta si nu este timp de pierdut cu proiecte mici

No comments:

Post a Comment