Tuesday, March 5, 2024

Intre stuful si stafful politic

 Greu de inteles felul in care se transaza lucrurile in coalitie. Declarativ, asistam la un fel de intelegere Ciu-Cio, in care Ciu face nazuri de fata batrana si expirata, iar Cio se lasa fermecat de perspectiva de a intra in randul nobilimii casatorindu-se cu fata cea saraca.

Constata cineva ca aceasta aglomeratie politica s-ar preocupa de starea in care se afla tara si locuitorii ei? Vorbeste cineva despre un plan de guvernare valabil pe 10 ani, din care sa rezulte de ce si cat de bine o vor duce, cei care vor mai apuca, in urma acestei guvernari? Asistam in permanenta la o lupta intre persoane, candidati ii numesc ei, in spatele carora se ascund de fapt interese pur politice de a ramane conectati la putere si resursele rezultate din contractele incheiate cu puterea. Pana acum, se discuta doar cine si cum se va capatui in uurmatorii 5-10 ani, prin parlamanete sau primarii, prin birouri europene.

Incercand sa ne inoculeze ideea ca s-au unit de grija noastra si a tarii, Ciu-Cio pun de fapt bazele unui partid unic care sa stea calare pe sitiatie zece ani de acum inainte. Nu ne intreaba nimeni daca suntem de acord cu asta. Mai mult, ni se flutura permanent pericolul partidelor extremiste care ar da socieatatea romaneasca inapoi cu zecile de ani care ne-au facut ascultatori fideli si cuminti ai celor de la Bruxelles.

Deocamdata, mie mi se pare ca PNL a obtinut tot ce si-a dorit. Nu a dat nimic din ce avea si si-a astupat gaurile din cascaval. Era clar ca Ciu conducea o formatiune politica in pierdere de viteza. Au reusit sa mearga impreuna pe listele euro[arlamantare, impartind oarecum frateste roadele muncii. Daca listele vor cuprinde, alternativ, cate un candidat de la fiecare formatiune in parte, Ciu va castiga un minim de 3 mandate la care altfel nu ar avea dreptul sa spere.

Ce castiga Cio? Asta numai el stie. Daca se lasa imbatat de promisiunea ca va fi sustinut la prezidentiale, este in mare eroare. Dupa ce PNL isi va rezolva problemele la UE si Bucuresti, in toamna Cio va avea de infruntat doua probleme majore

  1. nu va mai exista interesul pentru un candidat comun la Cotroceni
  2. pensionarii vor realiza marea pacaleala a recalcularii si vor duce PSD la un scor parlamentar jenant.

Poate ca asta este misiunea lui scrisa intr-un 'to do list'. Daca sunt pareri impotriva, se scotoceste prin stuful politic si copiii se asaza linistiti in banci.

No comments:

Post a Comment