Tuesday, February 27, 2024

PSD pe Cale sa Redevina ce-a Fost

Presedintele PSD a declarat public marti 27 Februarie ca in cadrul Coalitiei s-a cazut de acord ca la Primaria Capitalei sa fie un candidat comun PNL-PSD.

Daca luam in considerare sondajul CURS recent dat publicitatii, pentru a-l invinge pe Nicusor Dan variantele nu sunt prea multe. Sigur ca pe langa cekle evidentiate de CURS pot aparea multe altele in timpul care a mai ramas. Problema principala insa, imi atragea atentia un prieten de cafea, este ca aceasta optiune a candidatului comun, daca o exclude pe Gabriela Firea, este foarte toxica pentru PSD, putand duce chiar la intrarea lui in vrie politica

Conform CURS, adunand procentul Gabrielei Firea cu cel al lui Burduja, sau altul din acelasi bazin electoral, rezulta un numar peste al lui Nicusor Dan. In acest caz, PSD este pe cai mari, cu sanse deosebite de a-si impune un candidat proriu la alegerile presedentiale, candidat care poate sa si castige cursa pentru Cotroceni.

O alta varianta ar fi Piedone, care iarasi l-ar putea depasi pe Nicusor Dan. Dar in cazul acestei reusite, candidatul pentru Cotroceni inca se mai joaca. Sigur Johannis nu-l va accepta pe Ciolacu drept candidat comun, si in cazul in care se decide ca fiecare partid sa aiba candidat propriu, Ciolacu e in aer, pierde si cursa si partidul.

Cel mai horor scenariu pentru PSD este sa iasa invingator Nicusor Dan. 

Ciolacu va pierde candidatura comuna pentru Cotroceni si odata cu ea si partidul. PSD va intra in alegerile parlamantare complet dezarticulat si le va pierde cu gratie. Noul presedinte va numi un guvern cu PNL, USR si ce s-o mai gasi prin partea dreapta.

Citind inca o data ce-am scris, vad ca Ciolacu nu ar trebui sa se simta prea bine. Tot ce e sigur, din ceea ce s-a hotarat pana acum in Coalitie, este numai in favoarea PNL, iar pana la toamna va fi o lunga vara fierbinte. Mie, chiar mi se pare ca incet-incet i se trage presul de sub picioare, iar PeSeDe e pe cale sa redevina Ciuma Rosie. 

Daca as purta pantofii lui Ciolacu macar pentru un ceas, l-as invita pe Simion la o cafea.

No comments:

Post a Comment