Sunday, February 25, 2024

Ar trebui sa stii si tu cine minte

Ultimul sondaj CURS - publicat pe 25 februarie - are meritul ca valideaza o veche zicere a lui Warren Buffet, unul din marii afaceristi si filantropisti ai Americii, potrivit careia nu trebuie sa investesti intr-o afacere pe care nu o intelegi. In ce ma priveste, neintelegand acest sondaj, eu nu ar trebui sa votez.

Pata asta mi se pune din prima.pentru ca la întrebarea dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale pentru funcţia de primar general al capitalei, repondentii au raspuns in felul urmator:

  • 36% ar vota cu Nicuşor Dan (independent, susţinut de USR-PMP-Forţa Dreptei);
  • 33% ar vota cu Gabriela Firea (PSD);
  • 10% cu Cristian Popescu Piedone;
  • 8% cu Sebastian Burduja (PNL);
  • 8% cu Mihai Enache (AUR);
  • 5% cu Diana Şoşoacă (SOS);

Ce ma nedumireste este faptul ca in ciuda numeroaselor critici care il inconjoara pe actualul primar al Bucurestiului - numesc aici pe Dl Nicusor Dan - 36% dintre respondenti inca l-ar vota. Si incep sa ma intreb: 

Oare in Bucuresti se sufera intr-adevar de frig?

Si incep sa cred ca da, se sufera intr-un mod asa de groaznic, incat populatia a inghetat in atitudinea de acum 4 ani pe care nu o poate schimba din cauza ca au ramas intepeniti in oase si incheieturi. In ganduri, nu mai vorbesc. Ori, chestia asta cu frigul si lipsa apei calde este doar o gogorita.

Totusi, imi ofer o sansa de salvare afland ca din cei 1067 indivizi, rezidenti in Bucuresti, de peste 18 ani, care au fost chestionati, 50% - adica jumatate - au raspuns ca sunt nehotarati sau nu voteaza. Adica, cei 36% ai lui Nicusaor sunt de fapt 192 de persoane, cam 18% din totalul intervievat. 

Acuma, sigur, ceilalti stau si mai rau, dar eu unul nu inteleg cum poate fi punct de reper un sondaj oferit de 1067 de persoane intr-un oras care are cel putin 1.000.000 de rezidenti peste 18 ani.

Cineva mai destept ar trebui sa ne spuna cine minte. 

Posibilitatile sunt multiple, incepand cu sondajul si terminand cu cei care spun ca nu se vor duce la vot. Nici operatorii care au pus intrebari si apoi au prelucrat raspunsurile, nu ar trebui sa se simta prea bine.

No comments:

Post a Comment