Sunday, March 17, 2024

Piedone ia Capitala cu asalt

 In conferinta de presa de duminica 17 Martie, Cristian Popescu Piedone a facut public  faptul ca a decis sa participe oficial la cursa pentru Primaria Bucurestilor. 

Candidatura va fi din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL). Cu aceasta ocazie, Piedone a mai anuntat si alti candidati. Astfel, fiul sau va tinti sectorul 5, Liviu Negoiță va lua start la sectorul 1, Vasile Negrila va candida la sectorul 3, iat Bogdan Pintileasa la sectorul 6. Deocamdata, in sectorul 2 PUSL nu a stabilit un candidat, iar la sectorul 4 Piedone a anuntat ca partidul il sustine pe actualul primar PSD, in persoana lui Daniel Baluta.

Anticipand, oarecum, aceasta decizie a lui Piedone, Nicușor Dan sublinia, la Digi24 cu o saptamana inainte, ca situatia aceasta l-ar putea avantaja si va avea un avantaj destul de mare, mai ales daca alaturi de Piedone, va candida si Gabriela Firea ”Ei isi impart voturile”, a spus actualul primar general.

Nicusor Dan a mai adaugat ca are mai multe prognoze, inclusiv cu Gabriela Firea si a subliniat ca nu ia în serios candidatura lui Cristian Popescu Piedone, anticipand ca acesta ”va negocia” la un moment cu PSD o strategica retragere.

Referitor la o eventuala candidatura a Gabrielei Firea, liderii PSD au facut mai multe declaratii in ultimele zile. Initial, Marcel Ciolacu a transmis ca daca partidele din coalitie vor avea candidați diferiți atunci Gabriela Firea va fi candidatul PSD, iar dacă PNL si PSD vor avea un candidat comun la Primaria Capitalei, atunci acesta nu va fi Gabriela Firea si nici Sebastian Burduja (PNL).

In ultimul timp, se pare contureaza posibilitatea ca Gabriela Firea sa candideze ca independent la Capitala, iar Burduja sa o infrunte pe C Armand la Primaria Sector 1.

Ce va face AUR? Tacerea lor pare suspecta si poate ascunde o sustinere tacita a lui Piedone. Oricum o sustinere trebuie sa mai vina din partea cuiva, altfel Nicusor are drumul liberalizat

No comments:

Post a Comment