Monday, March 18, 2024

AUR si Magiun la secret

Invitat in vizita de lucru la o televiziune, premierul care a fericit natiunea romana prin plafonarea pretului la magiun, a fost intrebat despre multe lucruri.

Din vorba in vorba, s-a ajuns si la George Simion, luderul formatiunii AUR (iertare, am uitat sa adaug si calificativul 'extremiste'), asupra caruia planeaza mai multe mistere si alte lucruri insuficient explicate.

Unul din acesta este si faptul ca cei care conduc treaba in Romania, si nu numai, dar care se tem ca nu cumva el sa le ia locul, il numesc pe acesta extremist fara sa explice de ce si cum. Totusi, nu ne lasa complet in ceata si ne spun ca ei stiu despre ce este vorba, dar e prea secret sa o stie toata prostimea. Cel mai bine este sa ii credem pe cuvant si, mai ales, asa cum spunea mai ieri la un congres un lider PPE, sa nu-i votam, sa nu trimitem extremisti in parlamente.

Premierul care a plafonat magiunul este printre putinii care stie, dar i-a taiat popa limba, n-are voie sa vorbeasca. Domnia sa a vazut documente incriminatoare puse la dispozitie de autoritatile Republicii Moldova, dar fiind secrete (acolo, in tara lor) se fereste (aici in tara noastra) sa spuna despre ce este vorba sau macar sa le comenteze.

Iar moldovenii de dincolo sunt mai limpezi decat apa Prutului care ne separa  „Instituţiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova şi acest lucru i-am comunicat şi premierului Ciolacu”.

Sigur ca este un lucru stanjenitor pentru un eventual candidat la Presedentia Romaniei sa aiba acces interzis in tari vecine. Si asta pica perfect coalitiei Ciu-Cio. Dar unii sustin ca si pentru acestia este la fel de stanjenitor ca nu sunt in stare sa explice de ce.

No comments:

Post a Comment