Wednesday, March 20, 2024

Catalin Cirstoiu - Oferta PSD-PNL pentru Capitală

 

Independentul Catalin Cirstoiu, candidatul comun la Primaria Bucuresti al coalitiei Ciu-Cio are o carte de vizita demna de luat in seama. Conform declaratiei sale, strabunicul dinspre mama ar fi fost Ion Mihalache, iar strabunica din partea tatalui ne-a rasfatat cu coloana sonora a filmului Baltagul. Mai aproape de zilele noastre. Tatal domniei sale, director la I.T.A. Argeș înainte de 1989, a fost de doua ori membru USD-PD al Parlamentului Romaniei (1996-2000 si 2000-2004) din partea jud Arges, judet unde a mai avut onoarea sa fie Prefect si chiar numit Primar al Pitestilor.

In 2006, Presedintele Romaniei Traian Basescu a avut nevoie de îngrijire medicala pentru o criza severă de hernie de disc. Domnia-sa s-a prezentat la urgente, fiind consultat tocmai de catre imedicul Catalin Cirstoiu. Mai apoi, Cirstoiu l-a însoțit pe Basescu la Viena, unde acesta din urmă a fost supus unei intervenții chirurgicale. In semn de recunoaștere pentru contributia sa, patru ani mai târziu, președintele Basescu l-a decorat pe Cirstoiu cu Ordinul Sanitar in grad de Cavaler.

In momentul tragediei de la Colectiv, era managerul Spitalului Universitar. A fost demis din functie si acuzat ca s-a impotrivit transferului la spitale occidentale al pacienților arsi care ajunsesera la Spitalul Universitar. Ulterior a declarat ca nu a semnat deciziile de frica unor eventuale controale de la Curtea de Conturi.

In privinta relatiei cu Basescu, presa este cumva neclara. Unii il prezinta ca fiind cununat de catre fostul presedinte, in timp ce altii spun ca el ar fi cununat-o pe fiica acestuia, Elena Basescu.

Conform declarației de avere din 2023, soții Catalin și Monica Cirstoiu, dețin un teren intravilan și o casă in Mogosoaia, precum și un apartament de 103 mp în București, poseda bijuterii in valoare de 150 de mii de euro, iar în conturi au aproape 500 de mii de euro și peste 1,6 milioane de lei. De asemenea, au anunțat imprumuturi acordate unei firme si unei persoane fizice in valoare totala de peste 4,8 milioane de lei și 138 de mii de euro. Medicul mai detine si actiuni in valoare de peste 1,5 milioane de lei.

In prezent este manager al Spitalului Universitar de Urgenta si profesor la Universitatea de Medicina Si Farmacie - Carol Davila de unde incaseaza un salariu anual de 450.645 lei, respectiv 224.575 lei. Acesta mai declară active la firmele Anemona Clinical Services, Anemona Med şi Praxis Medical. De pe urma acestor firme private, medicul a incasat dividende in valoare de 394.649 lei (de la Anemona Clinical Services) si 687.722 lei (de la Praxis Medical)

No comments:

Post a Comment