Monday, March 11, 2024

Sondaj: Piedone, pe primul loc la Primăria București

Potrivit unui sondaj de opinie realizat la comanda lui Nicușor Dan, 40,4% este scorul preconizat pentru Cristian Popescu Piedone (PPUSL) pentru funcția de primar general al Municipiului București.

Dupa Cristian Popescu Piedone, sondajul crediteaza cu șansa a doua pe actualul primar general Nicușor Dan, ca avand 39,3% din posibilele sufragii, urmat fiind de Sebastian Burduja, potențial candidat din partea Alianței PSD – PNL si Diana Iovanovici-Sosoaca.

Este foarte important de mentionat ca fostul primar al capitalei, Gabriela Firea, nu apare în aceasta analiza sociologica.

Din rezultatele sondalului mai rezulta ca 48,2% dintre respondenți considera că în momentul de fata Municipiul București se îndreapta într-o direcție buna, în timp de 47,5% considera că se indreapta intr-o directie greșita.

Deasemenea, luand in considerare pe repondentii care au declarat ca vor merge la vot pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti

  • 30,7% ar pune ștampila pe lista PSD,
  • 27,2% ar vota Alianța Dreapta Unită, 
  • iar 17,5% – PNL. 
  • partidul SOS este creditat cu 4,5%, 
  • AUR ar avea mai puțin, 4,1%.

Datele au fost culese în perioada 2-9 martie 2024, prin metoda CATI (interviuri telefonice), eroarea maximă admisa a datelor este de 3,27%, la un grad de incredere de 95%.

No comments:

Post a Comment