Friday, March 1, 2024

Cea mai iubita ordonanta

Astept ordonantele dumneavoastra, era un laitmotiv pentru un personaj de roman

Tot ca in romane, Guvernul a imbaxit de transparenta o ordonanta a alegerilor ce vor urma. Astfel se vor zezolva multe probleme ramase in coada de peste si scapate astfel de pe masa negocierilor din coalitie

Printre altele:

Perioada electorală pentru alegerile din data de 9 iunie 2024 începe la data de 12 martie 2024 și se încheie în termen de 3 zile de la publicarea rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial al României, Partea 1, potrivit dispozițiilor art. 6 din Legea nr. 33/2007, republicată, cu modificările ulterioare, precum și ale art. 40 din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare.

Mersul la doua capate. La alegerile din data de 9 iunie 2024, o persoană poate candida, în același timp, pentru Parlamentul European, precum și pentru funcţia de consilier local, de consilier judeţean, de primar sau de preşedinte al consiliului judeţean, în condițiile prevăzute de Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare. 

Dorinta TFL care vor sa voteze a fost respectata. La alegerile din data de 9 iunie 2024, prin derogare de la prevederile art. 18 alin. (41) din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, cetăţenii cu drept de vot care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală cu mai puțin de 60 de zile înaintea datei scrutinului îşi vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care îşi au domiciliul.

Se desfiinteaza traseismul. Primarii își pot schimba partidul cu 60 de zile înainte de 9 iunie

No comments:

Post a Comment