Saturday, February 24, 2024

Coalitia Ciu-Cio lupta pentru noi

Daca m-ar intreba cineva ce inseamna politica, as rsapunde fara ezitare ca este o exercitare a puterii.

Problema este de unde vine aceasta putere si la cine ajunge.

Exista o putere pe care o capatam in salile de sport in urma unor exercitii lungi si anevoioase. Dar,  atunci cand ne incordam muschii, ceimai slabi se dau respectosi la o parte.

Exista o putere pe care am primit-o pentru ca i-am invins pe cei din jur in urma unor lupte sau criterii. Suntem un campion le box sau castigatorul unui concurs televizat "Cine stie castiga".

Exemplele ar putea continua definind puterea in cat mai multe feluri. "Puterile" de mai sus ar ar putea fi definite ca un fel de recunoastere a superioritatii asupra celor din jur. Acestia, vor sau nu, trebuie sa te accepte si sa-ti acepte comportamentul pentru ca n-au incotro. Altfel va fi rau de ei.

Revenind la politica, puterea aceasta ti-o dau altii de bunavoie, fara a fi fortati de cineva. 

Un individ devine politician pentru ca noi ceilalti il alegem sa ne reprezinte pentru ca este mai frumos, are un discurs bun, este mai tenace, mai rabdator, un mai bun negociator. Din momentrul in care l-am desemnat ca reprezentant, acesta devine om politic, unul care exerseaza puterea in numele nostru si pentru noi.

Ma uit la coalitia Ciu-Cio, la felul cum in ultima vreme isi impart posturi, slujbe si avantaje. Exact cum era pe vremuri pe front: totul pentru ei, totul pentru victorie. Culmea obrazniciei este ca pun la cale sa ne conduca in urmatorii 10 ani fara sa ne intrebe daca noi vrem acest lucru. 

Ne ametesc cu vorbe dinspre Bruxelles cum ar fi ca pericolul este extremismul. Niciunul dintre ei nu gaseste de cuvinta sa ne explice in ce consta acest extremism si cine-l pune in practica. Si mai ales de ce ar fi un pericol. Nu ne dau nicio atentie, daca stiu ei este suficient si prostime trebuie sa accepte fara impotrivire.

Comasam alegeri, inversam date, modificam proceduri si legi, anuntam candidaturi, anulam candidaturi. In principal pentru a implini niste interese personale de marire. Pe repede-inainte, ca sunt multi inscrisi pe lista de asteptare a slujbelor grase si imunitare.

No comments:

Post a Comment