Saturday, April 27, 2024

Sebastian Burduja, calare pe motocicleta ori pe situatie?

 

Sebastian Burduja candidatul cu motocicleta
Sebastian Burduja si-a depus la BEC candidatura pentru Primaria Capitalei si nu asa, oricum, ci calare pe motocicleta.

In prezenta lui Nicolae Ciuca si a mai multor lideri PNL, finul lui Adrian Videanu a precizat ca „Am făcut primul pas pentru schimbarea Bucureștiului, o schimbare pe care o așteptăm cu toții de ani de zile. Este un pas important pentru toți bucureștenii pentru a avea un oraș de care să fie mândri, un oraș în care să nu le fie teamă să-și trimită copiii la școală din cauza drogurilor, un oraș în care să aibă parcuri și spații verzi pe măsura unei capitale de secol XXI, în care să nu-și piardă timpul prețios în trafic”.

Plin de sinceritate, Sebastian Burduja a subliniat ca este o cursa dificila cu 4 candidati. Ma intrebam in nestiinta mea de ce a purces la aceasta actiune cu motocicleta si nu de unul singur. Raspunsul este deslusit in finalul precizarii de mai sus: sa constate traficul din Bucuresti. Daca si ceilalti candidati aveau asemenea vehicole puteam asista la un duel ca pe vremea Zmeilor, dar nu in buzdugane, ci in motociclete. Sau poate ca motocicleta il ajuta sa porneasca in cursa

Printre randuri, trebuie sa va destainui ca am constatat ca a candida la Primaria Bucuresti este egal cu a patrunde in salonul de dans si bune maniere. Luand exemplu de la octogenarul Jo Biden, candidatul liberal a lansat o invitație directă pentru primarul general Nicușor Dan la o dezbatere.

„Eu nu mă tem de nimic, decât de Dumnezeu. Sper că nici alți contracandidați nu se tem să aibă o dezbatere cu mine. Constat că se tem, dar totuși o să-l provoc direct pe domnul Nicușor Dan la o dezbatere, în termen de o săptămână. Să ne vedem să discutăm pe soluții. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine pe argumente”.

Daca Presedintele Americii o lasa incurcata cu dezbaterea, privind unde si cand, motociclistul despre care vorbim, nu se da jos de pe vehicol fara vreo motivatie. "Îl provoc direct pe Nicușor Dan la o dezbatere, într-o săptămână”

M-am lamurit astfel ca Sebastian Burduja sta bine la capitolul curaj. Ce nu m-am lamurit eu, este ce marca e motocicleta.

Buzau este in Romania, Mama lui Ciolacu e din Tecuci - Restul a fost o gluma

Mama lui Ciolacu e din Tecuci
Marcel Ciolacu, Prim-ministrul care a fericit milioane de romani pentru ca a plafonat pretul magiunului, a reusit o alta performanta de rasunet punandu-si aproape toata Moldova in cap

Intr-o intalnire desfasurata tocmai la Timisoara, Ciolacu a dat cu mamaliga in geam, rugand asistenta sa nu condidere judetul Buzau - din care cu onoare se trage domnia sa - ca fiind in Moldova si, pe cale de consecinta sa nu-l mai jigneasca.

Raspunzand intrebarii unui jurnalist, premierul a spus „Asta e, a venit banateanul de Grindeanu să facă Autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți. Dar a venit și un buzoian care totuși împreună cu domnul Grindeanu și restul colegilor din guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem”

Nu a spus clar care este lucrul care e corect de adus la Timisoara, dar probabil ca se referea la covrigi sau magiun.

Urmare acestei declaratii, Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei, o asociatie civica din Iasi care are printre obiectivele sale promovarea unor actiuni care sa determine autoritatile sa aloce fonduri si sa intocmeasca planuri si politici pentru dezvoltarea regiunii, ii cere premierului sa demisioneze.

„Pentru jigniri la adresa locuitorilor regiunii Moldova, premierul Marcel Ciolacu trebuie să demisioneze!”, Asa suna solicitarea ferma facuta vineri, 26 aprilie, de respectiva asociatie.

Luat la rost, premierul s-a grabit sa dreaga busuiocul, amintindu-si ca mama domniei sale era din Tecuci si ca declaratia incriminata trebuie considerata ca un fel de gluma cu magiun

Și primarul Bacaului, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, il ridica in furci pagina sa de Facebook pe Marcel Ciolacu.

„Si fie rușine, Marcel Ciolacu! Tu și PSD-ul ați considerat mereu Moldova o regiune de mâna a doua. Ați luat bogăția produsă de noi și ați împărțit-o în sediul din Kiseleff la mafioții care s-au nimerit în jurul mesei. Ați făcut tot posibilul să nu dezvoltați Moldova. Ați crezut că o să ne țineți mereu în sărăcie, cu mâna întinsă la pomenile voastre”, a scris primarul Viziteu.


Wednesday, April 3, 2024

Anul electoral 2024: Totul pentru bugetari

Se vede cu ochiul liber ca hotararile luate de Guvern in cel mai important an electoral de după Revoluție sunt destinate sa-i protejeze in primul rand pe bugetari. 

Poate ca nici nu se poate altfel. Vorba lui nenea Iancu, “Industria română este admirabilă, e sublimă, putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire”

Datorita lipsei de interes si preocupare pentru dezvoltarea tarii, in locul marilor platforme industriale cresc doar mall-uri, cartiere rezidentiale, cladiri de birouri si depozite pentru importuri. Fabrici putine, foarte putine. 

Fara o perspectiva reala, intreprinderile vechi sunt obligate sa recurga la lohn care este sub-rentabil. Cele noi sunt marea majoritate micro-intreprinderi, putini angajati, putina valoare adaugata. Un modest atelier de facut roabe ar fi un adevarat eveniment.

De cealalalta parte, bugetarii sunt protejati prin pile si sindicate

Majoritatea nu fac nimic sau mai nimic. In orice caz, nimic important, decat muta hartii dintr-o parte in alta. Avantajul lor este dublu. In primul rand au ajuns acolo adusi de cei de la putere. Sunt rudele, prietenii, amantele si amantii lor. Cand se schimba puterea, nimeni din cei vechi nu pleaca, din contra apar altii noi dupa acelasi algoritm.

Sunt ziarele pline de politici de reducere bugetara. Bancuri. E cineva interesat de o restructurare a aparatului bugetar? Nimeni. Si asta pentru ca bugetarii sun cei care ii voteaza pe cei de la putere, Fiecare pe ai lui, dupa cum a fost adus in schema. Si asa se face ca e normal ca la putere sa fie, eventual rotiti, tot cei care au fost.

in ultima vreme partidele cele mai mari si-au dat mana pentru o alianta pe 10 ani. Conform spuselor lor asa vor asigura stabilitatea pentru o perioada de 10 ani. Stabilitatea bugetarilor.

Tuesday, April 2, 2024

Intamplari in preajma de alegeri

Sindicatele din invatamant nu stau degeaba si mereu au de corectat o lucrare a cuiva. Recent s-au pus de-a doualea cu instalarea camerelor de supraveghere. Si au o parere foarte transanta. Intr-o clasa nu se poate pune un dispozitiv de supraveghere audio-video decat daca deja s-a intamplat o agresiune, altfel se incalca dreptul celor de acolo la prezumtia de nevinovatie. Urmatoarea propunere ar trebui sa fie ca unui elev sa nu-i poti da o nota sub cinciul de trecere, decat daca i-ai mai dat una intr-o ocazie anteriora

OPINIE. Ce fel de primar vrem sa aiba grija de Bucuresti? „A furat, dar a și facut” nu e doar o glumă, e o realitate a mentalului electoral romanesc

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, sustine că statul roman nu a construit spitale  „pentru care nu am construit autostrazi”. El a spus că Romania s-a blocat in termene si achizitiile publice.

Premierul Marcel Ciolacu l-a numit luni, la propunerea Ministerului Finantelor, pe Cristian-Gabriel Pascu in funcția de vicepresedinte la Oficiul National pentru Jocuri de Noroc. Potrivit CV-ului sau. Cristian-Gabriel Pascu nu are nici o legătură cu industria jocurilor de noroc. El are o diplomă de coafor si a terminat facultatea de drept Hyperion (particulara) la vârsta de 32 de ani.

Tot Ciolacu, primul-ministrul care a plafonat pretul la magiun: Concediile medicale sunt un venit. Pentru cei cu boli cronice, cei bolnavi de cancer, pentru tinerele mame, sunt total de acord să se elimine O sa facem foarte rapid, sper saptamana aceasta

Ministrul Alexandru Rafila anunta ca circa 7 milioane de doze de vaccin antiCovid au fost distruse sau urmeaza sa fie distruse in perioada următoare, iar 3 milioane de doze mai asteapta termenul de expirare in depozite




Bucurestiul pe cale sa redevina Micul Parizer

 Trebuie ca in fiecare zi sa ne aducem aminte sa multumim celor care se straduiesc sa anime imprejurul nostru cu tot felul de ganduri si gesturi dragalase. 

Pe primul loc in aceasta intrecere trebuie sa situam fara nicio sovaire candidatii la Primaria Bucurestilor.

Daca n-ar exista domniile lor, viata noastra ar fi definitiv pierduta in curgerea anonima a timpului. Dar asa, prezentele lor inedide ne apropie de scanteile pline de farmec ale traditiilor si mostenirilor care navalesc fara contenire peste noi. Fireste ca trebuie sa le multumim la fiecare in parte pentru contributia la doza noastra de fericire zilnica.

Domnul Piedone este mare consumator de parizer. Asezat mestesugareste pe un bolovan, trage printre falci sendvisuri de parizer cu otet. Si nu singur, ci impreuna cu cei care muncesc din greu sa deseneze pe drumurile capitalei treceri de pietoni, sensuri giratorii, ca sa nu mai vorbim de implementari mai sofisticate de portiuni asfaltate printre gropi si alte portinuni neregulate.

Ca sa il completeze, doctorul de gennchi umple pozele electorale cu mirosul micilor de la Gambrinusul de altadata.

Super proiecte pentru capitala tarii noastre. Mai trebuie niste covrigi dupa reteta Buzaului si suntem facuti. Dar si fara acestia, bucuria nu poate fi decat imensa si de o factura care nu poate fi contestata nici macar de cea mai inversunata si rezistenta opozitie: Bucurestiul a redevenit Micul Parizer